ГоловнаПолітика

ПР: інспекція ПАРЄ буде плановою

Влада має намір показати Тимошенко співдоповідачкам моніторингового комітету.

ПР: інспекція ПАРЄ буде плановою
Иван Попеску

Нардеп від Партії регіонів Іван Попеску зазначає, що візит співдоповідачів моніторингового комітету ПАРЄ Маріетти де Пурбе-Лундін і Майліс Репс в Україну наступного тижня є плановим.

"Під час травневого планового візиту співдоповідачки моніторингового комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін та Майліс Репс відвідають в Харкові місце проходження лікування екс-прем'єра. Таким чином ми показуємо, що Україна виконує свої зобов'язання, взяті 1995 року під час вступу до Ради Європи. Ми продовжуємо діалог з ПАРЄ, рекомендації РЄ і Європейського суду виконуються", - цитує слова Попеску прес-служба Партії регіонів.

Він нагадав, що засуджений екс-глава МВС України Юрій Луценко "перший етап лікування отримував поза межами місць позбавлення волі", і підкреслив, що екс-прем'єр "нарешті знову потрапила в лікарню, і зараз за участі німецького лікаря почалося лікування".

"За рекомендацією Ради Європи ми ухвалили новий Кримінально-процесуальний кодекс, розробляємо закон про адвокатуру. І це ми розробляємо не тільки тому, що так сказала РЄ або інші структури, - ми це робимо тому, що хочемо зробити Україну сучасною та привести її до рівня найвищих стандартів як в соціальній галузі, так і в правовій", - додав Попеску.

Депутат також зазначив, що створюється робоча група з відпрацювання європейського досвіду щодо розмежування кримінальної та політичної відповідальності, щодо судоустрою, незалежності суддів, виборчих систем тощо.

"Таким чином буде зібрана інформація про виконання цих норм в європейських країнах для того, щоб потім уряд на підставі цього зробив відповідні пропозиції щодо внесення змін в українське законодавство", - підсумував "регіонал".

Як повідомляли, 10 травня прес-служба Госпенітенціарної служби України повідомила, що співдоповідачки моніторингового комітету ПАРЄ з питань України отримали дозвіл відвідати Тимошенко 16 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram