ГоловнаПолітика

В Україну їде інспекція ПАРЄ

Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ мають намір відвідати Юлію Тимошенко.

В Україну їде інспекція ПАРЄ
Майлис Репс и Мариетта де Пурбе-Лундин
Фото: http://news2000.com.ua

Співдоповідачі ПАРЄ з моніторингу дотримання Україною своїх зобов'язань перед Радою Європи Маріетта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс відвідають Україну 15-16 травня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради Європи.

Згідно з повідомленням, Репс і Пурбе-Лундін планують відвідати 16 травня в Харкові колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, а також зустрітися з її юристами, крім того, вони мають намір зустрітися з адвокатами колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка.

Також представники ПАРЄ хочуть зустрітися з Президентом Віктором Януковичем, генеральним прокурором Віктором Пшонкою, представниками політичних партій та українською делегацією в ПАРЄ.

Загалом співдоповідачі мають намір оцінити реалізацію в Україні резолюції ПАРЄ, яку ухвалено на початку 2012 року.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій рекомендувала Україні зняти звинувачення в перевищенні влади і зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах до Верховної Ради.

У поправках до резолюції асамблея відзначила готовність застосувати санкції до України, якщо не буде дотримано відповідних рекомендацій.

Останній візит Репс і Пурбе-Лундін в Україну відбувся 27-29 березня.

Тоді Пурбе-Лундін заявила, що під час зустрічі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком співдоповідачі ПАРЄ не побачили готовності відомства до виконання резолюції ПАРЄ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram