ГоловнаПолітика

Колесніченко: звинувачення Меркель голослівні

На думку регіонала, канцлер Німеччини втратила здоровий глузд.

Колесніченко: звинувачення Меркель голослівні
Фото: Макс Левин

Різке висловлювання канцлера Німеччини Анґели Меркель про нібито "диктатуру в Україні" пов'язане з наближенням виборів у Німеччині та слабкими шансами її коаліції на перемогу.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє сайт ПР.

За його словами, 10 травня "федеральний канцлер Німеччини зробила неприпустиму, недипломатичну заяву, що, мовляв, "люди в Україні та Білорусі страждають від диктатури й репресій", якщо її слова правильно переповіли журналісти. Це безпідставне узагальнення та голослівне твердження, що не личить її статусу і рівню відносин, які мали наші держави до останнього часу".

В. Колесніченко висловив здивування, що заява з'явилася щойно Україна відзначила 67-му річницю перемоги над фашистською Німеччиною.

"Мені здається, що заява Анґели Меркель зумовлена побоюваннями за шанси правлячої коаліції на перемогу на місцевих виборах, які проходять зараз у Німеччині", - пояснив депутат.

У заяві про диктатуру в Україні, на думку представника ПР, Меркель "зраджує здоровий глузд - вона образила не владу, а людей", - вважає політик.

Нагадаємо, 10 травня німецький канцлер Анґела Меркель розкритикувала український уряд, заявивши, що в Україні та Білорусі громадяни страждають від "диктатури й репресій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram