ГоловнаПолітика

Об'єднання опозиції відмовилися показувати по ТБ

Яценюк звинувачує Перший національний у порушенні закону.

Об'єднання опозиції відмовилися показувати по ТБ
Логотип "Первого национального"

Перший національний телеканал відмовився показувати в прямому ефірі Форум Об'єднаної опозиції, який відбудеться в суботу, 12 травня, на Михайлівській площі в Києві.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба партії "Фронт Змін", лідер партії Арсеній Яценюк звернувся до генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа з листом, в якому міститься запит на надання ефірного часу на Першому національному телеканалі для прямої трансляції цього Форуму 12 травня з 10.05 до 10.45.

Проте напередодні Форуму представник керівництва Першого національного телеканалу повідомив прес-службі "Фронту Змін", що в трансляції Форуму відмовлено. На уточнююче запитання про причини такого рішення він дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівку "згори".

"Перший національний телеканал України - це державний телеканал, який утримується на кошти платників податків і, згідно з законом, повинен надавати рівний доступ до інформації про діяльність як влади, так і опозиції", - підкреслюють в прес-службі "Фронту Змін".

У партії нагадали, що УТ-1 здійснював прямі трансляції форуму Партії регіонів, зібрання депутатів від Партії регіонов, а також 44-й з'їзд Комуністичної партії України.

"Відмова трансляції Форуму Об'єднаної опозиції є порушенням Закону "Про інформацію", який гарантує громадянам право на вільне поширення інформації для реалізації своїх прав і свобод. А також Закону "Про телебачення і радіомовлення", яким держава гарантує громадянам реалізацію прав на інформацію, вільне і відкрите обговорення суспільно важливих проблем із застосуванням телебачення і радіомовлення", - зазначає прес-служба партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram