ГоловнаПолітика

Прокуратура не визнала спалення прапорів "свободівцями"

Прапорів СРСР і Партії регіонів на Говерлі не палили

Прокуратура не визнала спалення прапорів "свободівцями"
Фото: tsn.ua

Прокуратура Івано-Франківської області спростувала факт спалення 9 травня прапорів СРСР і Партії регіонів на горі Говерла.

Про це йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

"Сьогодні вранці (9 травня) від імені окремих представників ВО "Свобода" Івано-Франківщини через мережу Інтернет та місцеві ЗМІ поширено інформацію про те, що нібито представники цього об'єднання піднялися на Говерлу з метою її патрулювання, а також спалили там червоний прапор і прапор Партії регіонів. Це повідомлення повністю не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

За інформацією правоохоронних органів, які забезпечують правопорядок на Говерлі, вранці до підніжжя гори прибуло кілька осіб на чолі з одним депутатом обласної ради (Івано-Франківської) від ВО "Свобода".

Прокуратура зазначає: зазначені особи на вершину не сходили, жодних акцій, зокрема спалення прапорів, не проводили і через кілька хвилин покинули цю територію.

Нагадаємо, раніше депутат Івано-Франківської облради, член фракції "Свободи" Віктор Неміш повідомив, що 9 травня близько 100 представників Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської обласних організацій партії ВО "Свобода" та Івано-Франківської обласної громадської організації "Люстрація" спалили на Говерлі прапори СРСР і Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram