ГоловнаПолітика

Тернопільський прокурор не погодився із забороною червоних прапорів

Чиновник говорить про перевищення повноважень.

Тернопільський прокурор не погодився із забороною червоних прапорів
Фото: zik.ua

Прокурор Тернопільської області оскаржив рішення голови Тернопільської облради про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на День Перемоги.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокуратурою області перевірено законність цього акта голови представницького органу і встановлено, що під час його ухвалення голова обласної ради вийшов за межі своїх повноважень, визначених ст.55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", а також порушив вимоги ст.19 Конституції України.

Крім цього, право на використання символіки років Великої Вітчизняної війни передбачено Законом України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (зі змінами та доповненнями) та рішенням Конституційного Суду України від 16.06.2011 року.

Через це вищезазначене розпорядження голови обласної ради прокурором області оскаржене. Протест прокурора скасовує оскаржений акт і підлягає обов'язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний термін після його надходження.

Нагадаємо, 7 травня 2012 року головою Тернопільської обласної ради ухвалено розпорядження "Про заборону використання 9 травня 2012 року символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Тернопільської області".

Розпорядженням забороняється використання на День Перемоги символіки неіснуючої тоталітарної держави - СРСР, комуністичної та нацистської символіки в приміщеннях, будинках і спорудах державної, комунальної та інших форм власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram