ГоловнаПолітика

"Свободівці" спалили на Говерлі прапори СРСР і ПР

На вершині Говерли чергуватимуть протягом дня.

"Свободівці" спалили на Говерлі прапори СРСР і ПР
архивное фото
Фото: Макс Левин

Близько 100 представників Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської обласних організацій партії ВО "Свобода" й Івано-Франківської обласної громадської організації "Люстрація" спалили на Говерлі прапори СРСР і Партії регіонів.

Як повідомив депутат Івано-Франківської облради, член фракції "Свободи" Віктор Неміш, "сьогодні о 8:00 піднялися на Говерлу, щоб не дозволити представникам партій "Родіна" і "Рускій мір" поглумитися з національних символів - герба і прапора".

Неміш пояснив, що його партія мала інформацію про намір представників "Родіни" і "Руского міру" вивісити 9 травня на горі Говерлі червоний прапор і розбити герб України.

"На знак протесту ми спалили червоний прапор неіснуючої держави і прапор Партії регіонів, під крилом якої відбуваються українофобські акції, - зазначив він. - Щоб не спричинити екологічних проблем, ми його (попіл) помістили в окремі банки, які надішлемо Януковичу в Межигір'я та Путіну в Кремль".

Також повідомляють, що "свободівці" мають намір чергувати на вершині Говерли та біля її підніжжя протягом дня.

Тим часом, як повідомляли раніше, сьогодні опівдні на Пагорбі Слави у Львові сталася бійка через червоний прапор. Напередодні до Пагорба Слави прийшли представники Комуністичної партії, які тримали плакати зі звинуваченнями партії "Свобода" у фашизмі.

Нагадаємо, сьогодні відразу в декількох містах комуністи розгорнули червоні прапори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram