ГоловнаПолітика

Лутковська взялася рятувати акордеоніста

Омбудсмен наполягає на додатковому медичному обстеженні Завадського.

Лутковська взялася рятувати акордеоніста
Фото: news2000.com.ua

Омбудсмен України Валерія Лутковська наполягає на додатковому медичному обстеженні Ігоря Завадського в умовах лікарні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Уповноваженого з прав людини.

У повідомленні наголошено, що Лутковська відвідала відомого акордеоніста в Київському СІЗО.

Судячи з повідомлень ЗМІ, Ігор Завадський має проблеми із зором.

На думку омбудсмена, без адекватного і швидкого реагування це може обернутися незворотними наслідками для здоров'я музиканта. Саме тому під час зустрічі з Ігорем Завадським Валерія Лутковська зосередила увагу на тому, щоб йому надали необхідну і своєчасну медичну допомогу.

Працівники Київського СІЗО запросили лікуючого офтальмолога Ігоря Завадського, який свого часу робив йому операцію на очах, щоби здійснити консультативний огляд в умовах слідчого ізолятора.

Лікар зробив відповідні висновки, але вони базувалися виключно на поверховому обстеженні, без застосування належного інструментарію. Офтальмолог записав у медичній картці Ігоря Завадського, що йому необхідно провести додаткове обстеження в клініці. У зв'язку із цим працівники слідчого ізолятора за власною ініціативою звернулися до Центру мікрохірургії ока з проханням з'ясувати, чи є можливість виконати це дообстеження в умовах лікарні.

Керівництво Київського СІЗО запевнило Уповноваженого з прав людини Валерію Лутковську, що, отримавши схвальну відповідь із Центру мікрохірургії ока, зроблять усе можливе, щоб якнайшвидше додатково обстежити відомого акордеоніста.

Нагадаємо, раніше Валерія Лутковська в телепрограмі "Велика політика з Євгеном Кисельовим" заявила, що першим її візитом на посаді Уповноваженого з прав людини буде візит до Київського слідчого ізолятора, де тримають відомого акордеоніста Ігоря Завадського у зв'язку з порушеною проти нього кримінальною справою. Учора, 7 травня 2012 року, цей візит відбувся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram