ГоловнаПолітика

У Запоріжжі скуповують червоні прапори

Ініціатори акції обіцяють подарунок тому, хто принесе найбільшу кількість прапорів.

У Запоріжжі скуповують червоні прапори
Фото: www.kremenchug.ua

У Запоріжжі оголошено закупівлю червоних прапорів, тому, хто принесе найбільше, дадуть путівку на Азовське море.

Як розповів керівник Запорізької молодіжної громадської організації "Небо" Ігор Артюшенко, акція присвячена 9 Травня і рішенню Запорізької міськради від 2009 року про вивішування цього дня на державних установах червоних прапорів.

За умовами акції, прапори закуповують по 30 грн за штуку. Водночас той, хто принесе найбільшу кількість полотнищ (але не менш ніж десять), отримає поїздку на двох на Азовське море.

За словами Артюшенка, активісти не закликають зривати червоні прапори з будівель.

"Ми їх просто купуємо, а звідки їх узяти, нас не цікавить", - сказав він.

Однак, за словами активіста, до обіду 8 травня, всупереч традиції, в Запоріжжі не спостерігається масового вивішування червоних прапорів.

Восени минулого року організація "Небо" була одним з ініціаторів маршу на честь 67-річчя УПА, який обернувся бійкою зі стріляниною, коли маніфестантів атакували прихильники лівих і проросійських партій, а також Партії регіонів. Серйозно постраждалих не було.

9 травня, за словами Артюшенка, запорізькі праві не планують громадських акцій.

Нагадаємо, 20 травня минулого року Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги. Законом встановлено одну з форм увічнення Дня Перемоги - офіційне підняття 9 травня копій червоного прапора Перемоги на будинках поряд із державним прапором.

Утім, 17 червня Конституційний Суд України визнав, що використання червоного прапора для увічнення Дня Перемоги суперечить нормам Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram