ГоловнаПолітика

Тимошенко зважилася на госпіталізацію

Німецький лікар не відкидає, що може знадобитися стороння допомога в лікуванні екс-прем'єра.

Тимошенко зважилася на госпіталізацію

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має намір дати згоду на лікування в ЦКЛ "Укрзалізниці".

Про це журналістів повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко на території Качанівської колонії після зустрічі з Юлією Тимошенко.

"Юлія Володимирівна сьогодні не побажала госпіталізуватися і сказала, що завтра (9 травня) вона планує виїзд до цієї лікарні для госпіталізації", - сказала Р. Моісеєнко.

Вона також зазначила, що для лікування Ю. Тимошенко до Харкова прибув лікар-невролог із берлінської клініки "Шаріте" (Німеччина), професор Лутц Хармс.

"Пан Хармс мав змогу познайомитися з медперсоналом і реабілітаційною базою лікарні", - сказала пані Моісеєнко.

Сам Хармс повідомив журналістів, що, на його думку, Ю. Тимошенко 9 травня буде переведено в стаціонар.

"Радше за все, ми лікуватимемо її за кількома пунктами. Проаналізуємо можливості лікарні, і, ймовірно, доведеться вдатися до сторонньої допомоги", - сказав він.

Відповідати на запитання журналістів про нинішній стан здоров'я Тимошенко і про те, як вона виглядає, Хармс відмовився, посилаючись на лікарську таємницю.

"Одне зрозуміло: вона потребує термінової комплексної терапії. Це не лікується фізіотерапією і парою пігулок, ситуація нелегка", - сказав німецький лікар.

Згідно з повідомленням прес-служби Державної пенітенціарної служби, 8 травня під час спілкування з Хармсом Тимошенко відмовилася розпочати рекомендований їй німецькими й українськими лікарями курс реабілітаційних процедур в умовах ЦКЛ "Укрзалізниці".

"Своє рішення вона мотивувала тим, що їй необхідний іще час для роздумів і спілкування з адвокатами", - зазначено в повідомленні.

При цьому Пенітенціарна служба наголошує, що Ю. Тимошенко в розмові з лікарями не відкинула, що може все ж погодитися на перевезення в лікарню 9 травня, і пояснила це тим, що вона не відмовляється від стаціонарного лікування.

Як повідомляло агентство, представник клініки "Шаріте" Карл Макс Айнгойпл, який 4 травня прибув до Харкова, заявив, що Тимошенко погодилися 8 травня почати лікування в ЦКЛ "Укрзалізниці" під керівництвом німецьких лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram