ГоловнаПолітика

Адвокати вимагають обстежити Луценка

Захисники хочуть знати правду про здоров'я екс-міністра МВС.

Адвокати вимагають обстежити Луценка
Фото: Макс Левин

Адвокати екс-міністра МВС Юрія Луценка просять Апеляційний суд, який розглядає апеляцію на його вирок, призначити судово-медичну експертизу стану здоров'я їхнього підзахисного.

Про це на попередньому засіданні суду з розгляду апеляції заявив захисник Луценка Ігор Фомін.

"Ми також вважаємо, що під час проведення судового слідства необхідно призначити судово-медичну експертизу стану здоров'я Юрія Луценка, на розсуд якої винести питання про можливість утримання його під вартою та відбування ним покарання в разі винесення такого рішення суду", - сказав він.

Своєю чергою дружина Луценка Ірина, яка також має процесуальний статус захисника, зажадала допиту в суді медиків Державної пенітенціарної служби щодо обставин надання медичної допомоги її чоловікові.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський суд Києва засудив екс-міністра до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав його винуватим у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

20 квітня Луценка обстежили лікарі Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які відзначили поліпшення стану його здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram