ГоловнаПолітика

У КВУ заявляють про фальстарт виборчої кампанії

Комітет виборців прогнозує запеклу передвиборну боротьбу.

У КВУ заявляють про фальстарт виборчої кампанії

Близько 10% потенційних кандидатів у депутати в мажоритарних округах уже почали активну виборчу кампанію.

Про це повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Ми вже бачимо в деяких округах активізацію кандидатів. Однак це відбувається дуже неоднорідно - коли в одних округах уже чітко видно декількох кандидатів, у інших немає ніяких зовнішніх ознак початку виборчої кампанії, але таких округів менше", - сказав експерт.

На думку, О. Черненка, фальстарт виборчої кампанії міг відбутися ще раніше, але не було чітко відомо меж виборчих округів.

"Тепер, після встановлення меж виборчих округів, активність зростатиме", - зазначив експерт.

Нині, за словами Олександра Черненка, виборча кампанія кандидатів-мажоритарників полягає в "засвіченні" в окрузі шляхом розміщення зовнішньої реклами, випуску газет, а також у роздачі виборцям подарунків і пайків.

Як вважає експерт, проблемні округи та запекла боротьба будуть у всіх регіонах України.

"Проблемні округи будуть і в Донецькій, і у Львівській областях. Насамперед через конфлікти мажоритарників - провладних і опозиційних. Таке поняття, як протистояння влади й опозиції в мажоритарних округах доволі умовне, адже там більшою мірою змагаються особистості", - зазначив експерт.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія вже визначилася з межами виборчих округів. Старт виборчої кампанії призначено на 30 липня. Парламентські вибори мають відбутися в жовтні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram