ГоловнаПолітика

В одеській школі розпочали передвиборну агітацію

Претензій депутатові наразі не висунеш.

В одеській школі розпочали передвиборну агітацію
Фото: Макс Левин

В одеській школі №12 з'явився стенд із зображенням депутата місцевої облради від Партії регіонів Олександра Пресмана.

На думку голови Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолія Бойка, стенд має ознаки політичної агітації.

"За законом про вибори, вчинення будь-якої діяльності з метою стимулювання голосувати за певну людину є агітацією. Тут це більше, ніж інформаційний стенд - є гасло, велика фотографія. Тим більше, що частина селища Котовського, в якому знаходиться цей навчальний заклад, "пристебнута" до округу, від якого, як вважають деякі експерти, планує балотуватися Олександр Пресман", - наголосив голова комітету.

Громадський діяч запевнив, що таких агітаційних матеріалів у школах не повинно бути.

"Часто депутати організовують збори свого електорату в школах. Але це може бути сухе оголошення, без усяких гасел і фото. Такі стенди можна розміщувати в райадміністраціях, але у школах їм не місце", - наголосив Бойко.

Утім, претензії самому Пресману висунути неможливо - офіційно виборчий процес ще не стартував. Однак, вважає представник КВУ, притягнути до відповідальності слід чиновників міського управління освіти і, зокрема, адміністрацію школи.

"Я сумніваюся, що школа зважилася б на таку самодіяльність без узгодження в міськвно", - заявив громадський діяч.

Обласна організація КВУ має намір звернутися в міське управління інформації з низкою запитань: у яких іще школах є такі стенди, на яких підставах цю "агітку" розміщено в школі №12 і чи можуть інші депутати скористатися шкільними коридорами для розвішування своїх стендів.

"Я впевнений, чимало політиків не відмовилися б "засвітитися" в навчальних закладах", - зазначив Бойко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram