ГоловнаПолітика

Карпачова заявила про підміну її звернення в ГПУ

Прокуратура розпочала перевірку методом тиску і шантажу.

Карпачова заявила про підміну її звернення в ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Прокуратура підмінила звернення Ніни Карпачової до генпрокурора з приводу інциденту з побиттям екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявила колишній омбудсмен в ефірі "5 каналу".

Коментуючи заяву співробітника свого секретаріату Валерія Селіна про те, що вона просила його "підсилити" синці Тимошенко, Карпачова зазначила: "Я можу сказати єдине, якби зараз хтось про них сказав, що вони продали Батьківщину, що б вони коментували?"

"Я хочу сказати, що, згідно зі 20-ю ст. Закону "Про омбудсмена Україна", омбудсмен і співробітники не зобов'язані давати пояснення і коментарі щодо справ, які перебувають в їхньому провадженні", - додала вона.

"Це забула прочитати і прокуратура наша, яка фактично здійснює сьогодні тиск і підмінила моє звернення до генерального прокурора, з яким я дійсно звернулася 27 квітня", - заявила екс-омбудсмен.

"Замість того, щоб проводити перевірку в Качанівській колонії, перевірку почали методом тиску і шантажу в секретаріаті омбудсмена України", - уточнила Карпачова.

Як повідомляли, 27 квітня було опубліковано фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблені 25 квітня.

За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження заподіяли їй співробітники колонії, які примусово доправляли її до лікарні 20 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram