ГоловнаПолітика

Карпачова просила "посилити" травми Тимошенко, - підлеглий

У компанії колишнього омбудсмена співробітник секретаріату помітив людину, схожу на захисника екс-прем'єра.

Карпачова просила "посилити" травми Тимошенко, - підлеглий
Нина Карпачева
Фото: obozrevatel.com

Співробітники секретаріату омбудсмена дали свідчення слідчому органів прокуратури Києва під час перевірки на заяву екс-омбудсмена Ніни Карпачової щодо побиття екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив один із працівників секретаріату Валерій Селін.

"Я надавав, це були мої пояснення. Йшлося про документ, який ми складали по фото Тимошенко і про назву цього документа. Те, як сьогодні цитують мої свідчення в пресі, все там правильно, нічого не прибрано і нічого не дописано", - повідомив Селін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Співрозмовник агентства не зміг відповісти, які правки були внесені у висновок про побиття Тимошенко, оскільки остаточний варіант він не читав, а при візуванні документа не бачив його першої сторінки. "Я не можу сказати точно, які правки були внесені, тому що, якщо чесно, то остаточний варіант я не читав. Коли я підписував, то перша сторінка була прикрита другою, я не бачив, що там написано. Коли нам доручили зробити такий висновок, у нас була серйозна полеміка. І назвали ми цей документ "службова записка", - розповів він.

На питання, хто просив посилити висновки щодо тілесних ушкоджень Тимошенко, Селін повідомив, що таке прохання надійшло від Карпачової, проте ще до того, як він побачив фотографію ув'язненої. "Про це мене просила Карпачова, але тоді я ще не бачив фото. Вона просила посилити звіт, зроблений її помічником, який їздив до колонії, в частині опису синців", - підкреслив співробітник секретаріату омбудсмена.

Селін також заявив, що Карпачова поцікавилася, "що можна зробити для того, щоб інформація про синці була голоснішою". "Але я сказав, що нічого ... Тільки взяти і вдарити ... Тільки так, інакше посилити їх ніяк не можна!", - заявив експерт.

Він також заявив, в кімнаті з Карпачовою, коли та цікавилася, як зробити інформацію про синці голснішою, знаходилася ще одна людина, яка, за словами Селіна, схожа на захисника Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка. "Ще коли Ніна Карпачова про це просила, там в кімнаті була з нею людина. Я глянув, і мені здалося, що це був Сергій Власенко, адвокат Юлії Тимошенко", - сказав експерт.

Селін також заявив, що співробітників секретаріату омбудсмена, які підписали висновок, дезінформували про мету документа: за словами співробітника секретаріату омбудсмена, їм повідомили, що документ потрібний нібито виключно для внутрішнього користування.

Експерт також зазначив, що якщо б знав, що зміст документа стане надбанням ЗМІ та світової громадськості, вони б його не складали, оскільки усвідомлювали, що не мають для цього відповідних повноважень. "Нам сказали, що це для внутрішнього користування. Якби я знав, що це буде на весь світ, я б такого документа не складав. Ми прекрасно розуміли, що не маємо для цього повноважень і що це неправильно", - підкреслив Селін.

Нагадаємо, раніше на прохання Карпачової "посилити" травми Тимошенко заявляв ще один працівник секретаріату омбудсмена Юрій Ситник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram