ГоловнаПолітика

Лутковська сказала, коли відвідає Тимошенко

Омбудсмен прохає дати їй час.

Лутковська сказала, коли відвідає Тимошенко
Фото: http://podrobnosti.ua

Український омбудсмен Валерія Лутковська має намір відвідати в Качанівській колонії екс-прем'єра Юлію Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, який знахоиться в Київському СІЗО.

"Обов'язково будуть візити до Качанівської колонії", - сказала Лутковська на прес-конференції 7 травня в Києві.

"У будь-якому разі, це обов'язково відбудеться. Але наразі мені хоча б потрібно увійти в курс справи", - уточнила Лутковська, відповідаючи на питання, коли відбудеться її візит до колонії для перевірки стану здоров'я ув'язнених.

"Мені потрібно ознайомитися з першоджерелами. Я юрист", - додала вона, зазначивши, що їй необхідно вивчити всі матеріали, що стосуються справи Тимошенко, серед яких і інформацію Міністерства охорони здоров'я.

Говорячи про справу Луценка, Лутковська зазначила, що працювала над цією справою тільки в тій частині, яка розглядалася в Європейському суді, коли представляла інтереси держави в Європейському суді з прав людини.

"Станом на сьогодні мені так само потрібно з'ясувати всі обставини справи", - підкреслила Лутковська.

"Я планую також (відвідати Луценка). Це не виключено, але, принаймні, мені потрібно ознайомитися з цими питаннями", - сказала вона.

Нагадаємо, 24 квітня Рада обрала Лутковську новим омбудсменом. Вона склала присягу на позачерговому засіданні парламенту 27 квітня, присвяченому теракту в Дніпропетровську.

Сама Лутковська заявила після присяги, що її посада повинна бути і буде аполітичною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram