ГоловнаПолітика

У Польщі вважають заклики до бойкоту України лицемірством

Радник Коморовського закликає європейських лідерів виявляти більше "холодного розрахунку".

У Польщі вважають заклики до бойкоту України лицемірством
Фото: ostarbeiter.vn.ua

Західні політики закликами до бойкоту саміту в Ялті та фіналу Євро-2012 в Україні демонструють своє "лицемірство".

Таку заяву інтерв'ю газеті Super Express зробив радник Президента Польщі Роман Кужняр.

Він заявив, що про це свідчить абсолютно інший підхід європейських політиків до порушення прав людини в Російській Федерації.

"Це наче як якась мода серед європейських політиків. Ми також серйозно стурбовані тим, що відбувається з пані Тимошенко, але принаймні зараз не бачимо підстав для такої емоційної реакції західних лідерів", - сказав він.

"Нехай покажуть більше "холодного розрахунку". Так, як це зроблять з Росією, адже немає сумнівів, що стандарти дотримання прав людини, попри все, в Україні однозначно краще", - зазначив радник Президента Польщі.

Кужняр закликав також раціонально оцінювати заяви самої екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. "Будьмо серйозними. Не думаю, що пані Тимошенко хтось бив. Можливо, дійшло до якоїсь метушні, чого не можна виключити, зважаючи на її темперамент", - сказав він, зазначивши, що українська влада ніколи б не вдалася до її побиття, побоюючись міжнародного розголосу.

Кужняр підтвердив, що Президент Польщі Броніслав Коморовський на саміті в Ялті 11-12 травня планує обговорити справу Юлії Тимошенко з Президентом України Віктором Януковичем, але зазначив, що це не буде основною темою розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram