ГоловнаПолітика

Львівські б'ютівці голодують уже 13 днів

Госпіталізованих активістів замінюють новими соратниками.

Львівські б'ютівці голодують уже 13 днів
Фото: galinfo.com.ua

Сім активістів львівської "Батьківщини" вже тринадцять днів голодують у наметовому містечку на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Батьківщина".

За вихідні до радикального протесту приєдналися троє партійців львівської "Батьківщини": доцент, викладач Національного університету "Львівська політехніка" Микола Сварник і двоє представників молодіжного крила партії Андрій Костик-Перепелиця і Мар'ян Сенчишин.

Припинив голодування партієць із Буська Геннадій Миськів, якому лікарі «швидкої» констатували серцево-судинну недостатність.

Нагадаємо також, ініціатора солідарного голодування,

лідера львівської "Батьківщини" Романа Ілика госпіталізували 4 травня, на десяту добу голодування, у зв'язку з раптовим погіршенням стану здоров'я. Загалом через загрозу здоров'ю припинили голодувати четверо партійців.

Із 25 квітня партійці львівської "Батьківщини" голодують і живуть у наметах біля пам'ятника Тарасові Шевченку. За ці дні солідарне голодування, ініційоване Іликом, підтримали в Києві, у Хмельницькому, Дніпропетровську, Кривому Розі і навіть у Чехії, де голодує колишній сенатор.

Раніше повідомляли, Юлія Тимошенко 20 квітня оголосила голодування на знак протесту проти жорстокого поводження і застосування фізичної сили під час примусової госпіталізації в харківську лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram