ГоловнаПолітика

Режим поводиться агресивно - "Батьківщина"

Опозиція просить захистити колишнього Уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову.

Режим поводиться агресивно - "Батьківщина"
Фото: podrobnosti.ua

Проводячи обшуки в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та допитуючи співробітників офісу омбудсмена, влада намагається замести сліди своїх злочинів.

Про це заявили в партії "Батьківщина".

"Ми однозначно трактуємо події навколо омбудсмена як сліпу помсту влади за публікацію фотодоказів побиття Юлії Тимошенко в Качанівській колонії", - заявили в партії.

"Обшуки і допити в офісі головного правозахисника країни - це безпрецедентний випадок, який свідчить про розпач влади", - йдеться в заяві.

"Звертаємо увагу, що незаконний тиск на команду Ніни Карпачової навмисно відбувається у вихідний день, аби події не отримали широкого розголосу", - наголосили в партії.

"Батьківщина" закликала правозахисні організації та міжнародну спільноту втрутитися в ситуацію і захистити колишнього Уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову від політично мотивованого переслідування.

Там також зазначили, що "сьогоднішні події вповні демонструють, що незаконно обраний новий омбудсмен Валерія Лутковська є сліпим виконавцем наказів Банкової і не має жодного стосунку до захисту прав".

"Дії режиму Януковича все більше нагадують поведінку скаженого пса - агресивні, хаотичні, безглузді. Влада втратила контроль і готова на будь-які аморальні та безпринципні вчинки. Це пряма загроза кожному громадянинові України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вчора органи провели обшук в офісі колишнього омбудсмена Ніни Карпачової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram