ГоловнаПолітика

ПР: європейські лідери демонструють своє безсилля відмовою приїхати до Януковича

Саміт у Ялті пройде за будь-яких обставин.

ПР: європейські лідери демонструють своє безсилля відмовою приїхати до Януковича
Фото: Макс Левин

Відмова глав низки європейських країн брати участь у Ялтинському саміті, з одного боку, свідчить про їхнє безсилля і нездатність упливати на ситуацію, а з іншого - це перевірка для них на демократичні цінності.

Таку заяву зробив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, повідомляє прес-служба ПР.

"Саміт в Ялті пройде за будь-яких обставин. Якщо той чи інший політик займає упереджену позицію, то він починає втрачати свою підтримку. Тому, я вважаю, упереджена позиція деяких сил є просто політичною помилкою", - заявив Лук'янов.

Він також зазначив, що на Ялтинському саміті не було серйозних інвестиційних проектів.

"Це завжди був саміт, де обговорювали питання, будували перспективу, робили прогнози. Він завжди був дискусійним майданчиком. А якщо хтось відмовляється від діалогу, це свідчить про його хитку позицію", - заявив регіонал.

"З одного боку, вони (ті, хто відмовляються брати участь у Ялтинському саміті, - ред.) показують безсилля і нездатність впливати на ситуацію, з іншого - це перевірка для них на демократичні цінності", - резюмував депутат.

Нагадаємо, від участі в Ялтинському саміті вже відмовилися президенти Латвії, Хорватії, Болгарії, Естонії, Австрії, Чехії, Німеччини, Італії, Албанії, Угорщини, Словенії та Боснії і Герцеговини. Запрошення поки прийняли лише президенти Польщі, Словаччини та Молдови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram