ГоловнаПолітика

Пшонка вважає Карпачову вигадницею

Фотографії синців Тимошенко оприлюднили, щоб шокувати світ.

Пшонка вважає Карпачову вигадницею
Фото: http://ria.ru/

Генпрокурор України Віктор Пшонка назвав "вигадками" фотографії, які оприлюднила Ніна Карпачова, де екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко показує свої тілесні ушкодження.

Про це Пшонка сказав сьогодні на брифінгу в Києві.

За його словами, в Україні існує закон, згідно з яким особа, яка заявила про завдання їй тілесних ушкоджень, має скористатися правом проходження судово-медичної експертизи.

"Усе інше - поза законом, вигадки, у тому числі фотографії, які Ніна Іванівна Карпачова не дуже обдумано, а, може, й обдумано, зробила, щоб шокувати світ", - сказав Пшонка.

За його словами, двоє підлеглих Карпачової дали свідчення, згідно з якими після відвідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко Омбудсмен поклала перед ними фотознімки і попросила зробити їх опис.

При цьому Віктор Пшонка додав, що підлеглі помітили, що на знімках не витримано колір і освітлення, що робить неможливим надання висновку про походження синців.

У зв'язку з цим, зазначив генпрокурор, ці посадові особи склали службову записку, яку Ніна Карпачова особисто виправила на "експертний висновок". За словами В. Пшонки, своїм підлеглим Карпачова сказала, що їм немає чого боятися, оскільки документ не вийде за межі установи.

"Коли ці особи сказали, що це так робити не можна, Ніна Карпачова сказала: "Історія вас не забуде", - зазначив Пшонка.

Він вважає політичною заяву Ніни Карпачової про побиття Тимошенко в колонії. "Тобто, я думаю, що Карпачова Ніна Іванівна переслідувала політичний характер, коли коментувала цю ситуацію", - сказав генпрокурор.

Враховуючи викладене та результати перевірки за заявою екс-прем'єра про її побиття працівниками колонії, Віктор Пшонка зазначив, що немає ніяких підстав, у тому числі враховуючи свідчення більш ніж 80 свідків, стверджувати, "що мало місце побиття засудженої Юлії Тимошенко, що вона втрачала свідомість" .

Нагадаємо, 20 квітня Юлію Тимошенко госпіталізували в ЦКБ "Укрзалізниці" в Харкові, після чого екс-прем'єр заявила, що до неї застосовували грубу фізичну силу під час транспортування в лікарню й оголосила голодування на знак протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram