ГоловнаПолітика

Тимошенко подякувала європейцям за підтримку

Донька екс-прем'єра розповіла німцям, як страшно жити в Україні.

Тимошенко подякувала європейцям за підтримку
Фото: Макс Левин

Юлія Тимошенко дякує світовим лідерам і міжнародним організаціям за підтримку.

Про це сказала її донька Євгенія під час політичного ток-шоу Maybrit Illner на телеканалі ZDF, повідомляє сайт екс-прем'єра.

"Моя мама дякує урядові Німеччини, канцлеру Анґелі Меркель, міністрові закордонних справ Ґідо Вестервелле і голові комітету із закордонних справ Європейського парламенту Елмарові Броку за підтримку опозиційних сил, а також дякує численним міжнародним організаціям, Європарламенту, Раді Європи. Ми бачимо, як в Україні вбивають демократію, і це повинно стати сигналом для пробудження демократичного світу", - заявила Євгенія Тимошенко.

Відповідаючи на запитання учасників ток-шоу, Євгенія зазначила, що "з часу приходу до влади режиму Януковича люди в Україні живуть у страху".

"Прихильники президента захопили контроль над усіма сферами суспільства, правосуддям, над усім. Будь-хто може потрапити під приціл режиму й опинитися у в'язниці", - сказала вона.

Окрім того, Євгенія Тимошенко наголосила, що стан здоров'я її матері внаслідок голодування значно погіршав. "Я бачила її сьогодні, її стан стало гірше. Уже два тижні вона голодує... Її болі у спині подужчали. Зараз вона майже не може рухатися, вона весь час лежить і дуже слабка. Але психологічно вона дуже сильна", - сказала Євгенія.

За її словами, незважаючи на прохання родичів, захисників і прихильників, Юлія Тимошенко відмовилася припинити голодування.

"Ми просили її припинити голодування, але вона дуже сильна... Вона хоче і далі боротися за Україну, за побудову демократії в нашій країні, і вона не відступить, навіть незважаючи на психологічний тиск, який щодня чиниться щодо неї у в'язниці", - сказала донька Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram