ГоловнаПолітика

Томенко хоче знати, хто проплачує комуністів

Свобода слова існує тільки для влади

Томенко хоче знати, хто проплачує комуністів

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що за час перебування при владі команди Віктора Януковича в Україні створено нову модель висвітлення реального суспільно-політичного життя в засобах масової інформації.

Як повідомили в прес-службі М. Томенка, про це йдеться в коментарі віце-спікера з нагоди Всесвітнього дня свободи преси.

"Ця модель передбачає переважно позитивну присутність у ЗМІ політичних сил, які виконують свої політичні ролі, затверджені режисерами влади. Водночас політичні партії, які є реальною опозицією владі, ні за умов офіційного розміщення - як політичної реклами, - ні, тим паче, з погляду необхідності подати іншу думку не мають шансу бути в ЗМІ", - сказав М. Томенко.

За його словами, щоби ці політичні партії тотально були представлені в ЗМІ, основною умовою є згода влади, а додатковою - необхідність фінансування цих матеріалів.

Як приклад М. Томенко назвав пряму трансляцію на Першому національному каналі

мітингу Комуністичної партії України з нагоди свята 1 Травня. "Важко, а точніше просто неможливо собі уявити, що Перший національний транслює мітинг опозиції з-під суду або колонії в Харкові", - зазначив він.

"Сьогодні в Україні гарантована свобода слова тільки для провладних політичних партій і їхніх союзників - за гроші", - резюмував заступник голови ВР.

М. Томенко також повідомив, що надіслав звернення голові КМДА з проханням поінформувати, за які кошти розміщують системні рекламні матеріали про його роботу в газеті "Сегодня" й інших загальнонаціональних виданнях.

Окрім того, заступник голови парламенту звернувся до керівництва Першого національного каналу з проханням надати інформацію про те, хто оплачував пряму трансляцію на каналі мітингу Комуністичної партії.

Нагадаємо, згідно зі звітом міжнародної правозахисної організації Freedom House, який опублікували 1 травня, 2011 року

рівень свободи слова в Україні знизився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram