ГоловнаЕкономікаДержава

Назарбаєву сподобалася продукція української оборонки

Назарбаєв високо оцінив якість продукції оборонно-промислового комплексу України.

Назарбаєву сподобалася продукція української оборонки
Фото: tengrinews.kz

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв першого дня роботи міжнародної виставки озброєнь КADEX-2012 ознайомився з українською експозицією і високо оцінив якість продукції оборонно-промислового комплексу (ОПК) України.

Як повідомили в держкомпанії

"Укрспецекспорт", українську експозицію на КADEX-2012 президентові Казахстану представив міністр оборони України Дмитро Саламатін.

"Міністр звернув увагу президента Казахстану на окремі зразки продукції українського ОПК, які можуть стати предметом нових двосторонніх проектів", - зазначили в держкомпанії.

"Нурсултан Назарбаєв високо оцінив якість продукції українського ОПК", - повідомив співрозмовник агентства.

У четвер в рамках КADEX-2012 держконцерн "Укроборонпром" і АТ "НК "Казахстан Інжиніринг" підписали угоду про спільне виробництво українського перспективного бронетранспортера БТР-4.

У рамках проекту спільного збирання БТР-4 українська сторона забезпечить постачання технологічних ліній і комплектуючих, а також навчання персоналу.

За даними української сторони, вартість проекту оцінюють у близько $150 млн. 2012-2013 року в рамках угоди на потужностях

у Казахстані планують зібрати 100 БТР-4.

В Україні очікують, що вихід на казахський ринок бронетехніки дозволить розширити її присутність у регіоні, включно з ринком РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram