ГоловнаПолітика

Заступник начальника колонії: Тимошенко добре виглядає і жартує

Тюремники стверджують, що екс-прем'єр не схудла, а холодильник у неї повний.

Заступник начальника колонії: Тимошенко добре виглядає і жартує
Игорь Колпащиков
Фото: mediaport.ua

Заступник начальника Качанівської колонії Ігор Колпащиков запевняє, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко з ліжка підводиться, виглядає добре і навіть жартує.

"Сьогодні до неї заходили співробітники колонії, зокрема лікарі і чергова служба. Стан здоров'я Юлії Тимошенко задовільний, виглядає вона добре, її життєвий руховий режим ніяк не змінився, конкретно я маю на увазі те, що вона не лежить увесь час на ліжку, вона рухається, рівень її рухливості такий самий, як і раніше. Настрій сьогодні взагалі був гарний, вона жартувала", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Відповідаючи на питання, чи голодує ув'язнена, він сказав: "Я ще раз хочу підкреслити, що на сьогодні ніяких

заяв керівництву колонії про те, що вона планує голодувати чи голодує, від Тимошенко не надходило. Про це навіть Кожем'якін (лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін) говорив. Тобто голодування Тимошенко не оголошувала".

На уточнення пр

о наявність харчів у Тимошенко Колпащиков заявив: "Холодильник у неї в кімнаті. У холодильнику продукти харчування є у великому обсязі. Отже, у адміністрації немає жодних причин для того, щоб змушувати її примусово харчуватися. Продуктову передачу передавали їй 20 квітня, як правило, Тимошенко передають продукти один раз на тиждень. Цього разу передали супи, борщ, каші, соки, фреші, компот, виноград, банани, яблука, інші фрукти і т.д.".

За його словами, візуально ув'язнена не змінилася у вазі, а проходити процедуру зважування вона не бажала, такої заяви від неї немає. "За бажання таку процедуру можна провести в медсанчастині колонії", - додав він.

Нагадаємо, раніше адвокат Тимошенко Сергій

Власенко заявив, що екс-прем'єр голодує сьогодні вже 14-й день, п'є тільки воду і візуально виглядає сильно схудлою.

За його словами, раніше вона їла те, що передавали рідні, проте з початком голодування на її прохання вони приносять тільки воду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram