ГоловнаПолітика

Прем'єр Польщі демонструватиме солідарність із Тимошенко під час фіналу Євро-2012

Дональд Туск просить співвітчизників не губити гроші і зусилля, вкладені в чемпіонат Європи.

Прем'єр Польщі демонструватиме солідарність із Тимошенко під час фіналу Євро-2012
Фото: EPA/UPG

Заява польської партії "Право і справедливість" про бойкот Євро - це катастрофічний початок чемпіонату Європи, упевнений прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє gazeta.pl.

"Ми вклали дуже багато зусиль, грошей і надій (в Євро-2012 - LB.ua), щоб розвалювати це, - заявив польський прем'єр. - Я мрію, що ми гратимемо у фіналі в Києві. Невже і тоді деякі політики, в тому числі польські, закликатимуть до бойкоту?"

Сам Д. Туск оголосив, що має намір побувати на фінальному матчі в Києві.

При цьому прем'єр Польщі додав, що розуміє позицію політиків, які співчувають Юлії Тимошенко. "Хоча і шкода, що так пізно, - наголосив він, зазначивши, що ніщо не заважає людям під час чемпіонату "однозначно і дуже виразно" продемонструвати солідарність із Ю. Тимошенко. "І ми теж будемо це робити", - запевнив Дональд Туск.

Прем'єр також розповів, як поляки повинні підтримати Юлію Тимошенко: "Всі польські фанати, без винятку, починаючи з мене, перед початком європершості повинні надіслати лист, сказавши, що заради польсько-української дружби і заради успіху Євро-2012 Юлія Тимошенко має бути на волі".

Нагадаємо, раніше лідер польської опозиційної партії Ярослав Качинський закликав польську владу долучитися до світового бойкоту Євро-2012 в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram