ГоловнаПолітика

Колишній чеський сенатор голодує через Тимошенко

Властимил Сегнал п'є тільки воду й обіцяє почати їсти, коли це зробить екс-прем'єр України.

Колишній чеський сенатор голодує через Тимошенко
Властимил Сегнал
Фото: brnensky.denik.cz

Колишній чеський сенатор від Громадянсько-демократичної партії Властимил Сегнал у неділю, 29 квітня, почав голодування на знак солідарності з Юлією Тимошенко.

Він хоче, щоб чеські політики ще дужче перейнялися її долею.

На його думку, президент Чехії Вацлав Клаус повинен здійснити візит в Україну й обговорити з президентом Віктором Януковичем обставини, пов'язані з ув'язненням Тимошенко, яка продовжує голодування.

Якщо Україна хоче співпрацювати з європейськими державними діячами й бути на одному рівні з європейськими країнами, вважає Сегнал, вона повинна відповідно поводитися, тобто по-європейськи. "І зробити свою судову систему такою прозорою, щоб вона була під постійним і незалежним контролем", - вважає колишній сенатор.

Колишній чеський сенатор наразі п'є тільки воду. Він не вважає себе героєм, каже, подивимося, що голод зробить зі мною. "Я переконався, що голод - це страшна річ", - цитує Властимила Сегнала чеський портал ceskenoviny.cz.

З датою, коли саме він планує припинити голодування, Сегнал ще не визначився, але наразі планує почати їсти знову, коли те саме зробить Тимошенко. Він також додав, що зустрічався з нею лише раз, під час помаранчевої революції в Україні. "Ми потиснули одне одному руки", - згадав чеський політик.

Окрім того, спікер нижньої палати парламенту Чехії Мирослава Нємцова у четвер, 3 травня, закликала парламентаріїв жіночої статі приєднатися до її листа, адресованого голові українського парламенту. У ньому Нємцова вимагає гуманного поводження з Юлією Тимошенко і дотримання прав людини, повідомляє "Радіо Прага".

Властимил Сегнал був сенатором від моравського міста Блансько з 2004-го по 2010 рік. Він очолював комітет сенату з підтримки демократії у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram