ГоловнаПолітика

Азаров звинуватив газові контракти в погіршенні екології

Прем'єр вважає, що вугілля шкодить природі більше, ніж газ.

Азаров звинуватив газові контракти в погіршенні екології
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що погіршення екологічної ситуації в Україні пов'язане також і з дією газових контрактів, підписаних з Росією 2009 року.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє УНІАН.

"Через кабальний газовий контракт ми змушені переводити енергоблоки з газу на вугілля. Це додаткове навантаження на навколишнє середовище", - пояснив Азаров. Він додав, що Україна наразі не може виділяти на захист навколишнього середовища стільки ж коштів, що і розвинені країни, однак закликав направити на вирішення екологічних проблем додаткові ресурси.

Прем'єр також доручив міністру екології та природних ресурсів Едуарду Ставицькому розробити концепцію державної політики в галузі захисту навколишнього середовища, повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ".

Нагадаємо, в січні цього року Азаров заявив, що Україні доцільніше використовувати для опалення вугілля, а не газ. Тоді вартість вугілля становила близько 220 доларів за тисячу кубометрів, а газу - 416 доларів. Наприкінці квітня Азаров повідомив, що країна платить за російський газ вже 550 доларів за тисячу кубометрів, і назвав цю ціну "зовсім вже абсурдною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram