ГоловнаПолітика

Власенко підозрює, що до Тимошенко підселили не ув'язнену

Екс-прем'єр стрімко втрачає вагу.

Власенко підозрює, що до Тимошенко підселили не ув'язнену

Захист Юлії Тимошенко побоюється, що одна з нових сусідок екс-прем'єра по камері не є ув'язненою.

Як повідомляє кореспондент ІА "Міст-Харків", про це журналістам під час брифінгу заявив адвокат Сергій Власенко.

"Ситуація з новими сусідками вкрита мороком. Ми не знаємо, хто ці люди. Є побоювання, що одна з цих жінок - не є ув'язненою. Звідки такі відомості? Ми отримали їх із конфіденційних джерел", - заявив захисник.

Також він нагадав, що Юлія Тимошенко голодує сьогодні вже 14-й день.

"Стан її здоров'я не поліпшився, візуально вона сильно схудла, втрачає вагу", - сказав С. Власенко, додавши, що Тимошенко не вживає їжу, а тільки п'є воду.

За його словами, раніше вона харчувалася продуктами, які передавали рідні, проте з початком голодування на її прохання приносять тільки воду.

Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Власенко зазначив, що Юлія Тимошенко не має наміру переривати голодування.

За його словами, адміністрація колонії декілька разів попереджала її про можливість примусового годування, проте наразі цього не сталося.

У цьому контексті Власенко акцентував, що Юлія Тимошенко почала голодування "щоби звернути увагу української та європейської громадськості на ситуацію в державі й на те, що за два роки Україна перетворилася з цивілізованої демократичної майже європейської держави на концтабір. Саме тому вона голодує".

Говорячи про заклики бойкотувати Євро-2012, а також про оголошення голодування прихильниками Тимошенко, Власенко заявив, що екс-прем'єр поінформована про це і вважає: кожна людина має право висловлювати свій протест у спосіб, який вважає найбільш ефективним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram