ГоловнаПолітика

"Янукович добре знається на проблемах ксенофобії", - ізраїльський посол

Українському Президентові подякували за оперативне розслідування інциденту з єврейським студентом.

"Янукович добре знається на проблемах ксенофобії", - ізраїльський посол
Фото: www.president.gov.ua

Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін Ель подякував Президентові Віктору Януковичу за оперативне розслідування інциденту, який стався в Києві зі студентом єшиви при синагозі Бродського.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

"Дозвольте засвідчити Вам свою повагу та звернутися із щирою вдячністю за Ваше звернення щодо затримання та притягнення до відповідальності зловмисників, які скоїли напад на студента релігійного єврейського навчального закладу Арона Гончарова", - йдеться в листі, що надійшов на адресу глави держави з Посольства Ізраїлю.

Посол Ізраїлю висловив переконання, що негайна реакція Президента України "свідчить про глибоке розуміння проблеми ксенофобії та расової нетерпимості та повагу до визнання базових загальнолюдських цінностей".

Нагадаємо, 25-річний учень київської єшиви при синагозі Бродського, який прибув на навчання до Києва за рекомендацією луганського рабина, вийшов із синагоги о першій годині ночі і не повернувся. Як зафіксували камери відеоспостереження синагоги, молодик виходив із синагоги в кіпі. Трагічний інцидент стався з ним після першої години ночі 8 квітня в центрі Києва на Бесарабській площі. "Швидка допомога" підібрала потерпілого у вкрай важкому стані з проломленою головою лише о 7:00 8 квітня і з нез'ясованих причин не повідомила про це міліцію.

Головний рабин України Моше Асман і члени єшиви розшукували хлопця понад добу. І тільки 9 квітня знайшли в реанімації міської лікарні №17. Хлопець перебував у критичному стані.

Лікарі впевнені, що на хлопця було здійснено напад, його по-звірячому побили, проломили череп, внаслідок чого йому діагностували тяжку черепно-мозкову травму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram