ГоловнаПолітика

Американський сенатор закликав світ посилити тиск на владу України

На думку Маккейна владу України піддають осуду.

Американський сенатор закликав світ посилити тиск на владу України
Фото: cit.ua

Колишній кандидат у президенти США, сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн жорстко висловився про ситуацію в Білорусі й Україні і закликав міжнародне співтовариство продовжувати чинити тиск на владу цих держав через переслідування опозиції.

Про це він сказав, виступаючи у Вільнюському університеті

Останні фотографії екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко він назвав "тривожними" і зазначив, що Київ не може сподіватися на зближення із Заходом, поки він не припинить "виборче переслідування політичних опонентів і не помилує без усяких умов лідерів опозиції".

"Чинний уряд намагається рухати країну ближче до Європи, але водночас чинять тиск на політичну опозицію і руйнують її", - наголосив американський сенатор.

Сенатор також висловився і про Білорусь, де минулого місяця звільнили опозиційних лідерів, і зауважив, що нині не час зменшувати тиск на президента Олександра Лукашенка, щоб домогтися звільнення політв'язнів. За його словами, тиск потрібно збільшувати.

"США і Євросоюз повинні разом працювати в цьому напрямку і разом чинити тиск. О. Лукашенко повинен звільнити політичних ув'язнених, які залишилися за ґратами. Опозиційних лідерів кидають у тюрми, вибори фальсифікують. Білорусь як і раніше далека від демократії і залишається останньою диктатурою в Європі", - зазначив Маккейн.

Нагадаємо, раніше, міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле заявив, "невдала" реакція України на стурбованість європейських політиків через стан екс-прем'єра Юлії Тимошенко може загрожувати угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram