ГоловнаПолітика

Китайці незадоволені упередженим ставленням в Україні

Китайським бізнесменам заважають прикордонники.

Китайці незадоволені упередженим ставленням в Україні
Посольство Китая в Украине
Фото: io.ua

На роботу української митниці виникають великі нарікання в Китаю - стратегічного партнера, налагодженням взаємин з яким так пишається діюча влада.

Канцелярія радника з торговельно-економічних питань при посольстві Китаю в Україні звернула особливу увагу на "упереджене ставлення українських прикордонних митних пунктів, які особливо ретельно та недовірливо перевіряють китайських громадян під час проходження митних процедур".

"Китайців вражає, що в Україні їх узагалі не раді бачити й одразу підозрюють", - повідомили дипломати.

"Якщо ж китайському бізнесменові пощастило і він таки потрапив до України, зумів налагодити співпрацю з українськими партнерами і вже починає ввозити на територію України китайські товари, то тут йому приходить "на допомогу" Державна митна служба, яка в кілька разів переоцінює китайські товари, не враховуючи їхньої вартість у договорі, і сама свавільно встановлює ціну. Через це підвищується мито, внаслідок чого зростають собівартість і ціна, а як результат, втрачається конкурентоспроможність китайського виробника. До речі, це стосується й українських імпортерів з Китаю", - діляться китайські дипломати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram