ГоловнаПолітика

Німецьких міністрів не пустять на футбол через Тимошенко

Україні дали час до початку Євро-2012.

Німецьких міністрів не пустять на футбол через Тимошенко
Фото: lenta.ru

Канцлер Німеччини Анґела Меркель розмірковує над політичним бойкотом Євро-2012 в Україні, якщо Юлію Тимошенко не звільнять до початку чемпіонату.

Про це повідомляє німецький тижневик Spiegel із посиланням на власні джерела в німецьких урядових колах, повідомляє Укрінформ.

"Якщо опозиційного політика

Юлію Тимошенко, яка перебуває за ґратами, не звільнять до початку Євро-2012, Меркель рекомендуватиме міністрам свого уряду не їхати на матчі в Україну", - зазначає видання.

Виняток буде зроблено лише для міністра внутрішніх справ ФРН Ганса-Петера Фрідріха, який відповідає в уряді за політику в галузі спорту. За інформацією журналу, міністр планує відвідати гру збірної Німеччини проти команди Нідерландів у Харкові, якщо йому перед цим дозволять зустрітися з Тимошенко.

Тим часом, як засвідчило соцопитування німецького інституту Emnid, результати якого в неділю опублікувала газета Bild am Sonntag, 52% німців виступають за те, щоб Меркель не їхала на матчі німецької збірної з футболу в Україну через політичну ситуацію в цій державі.

50% також вважають, що доцільно перенести Євро-2012 в іншу країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram