ГоловнаПолітика

Регіонал відповів Меркель: не забувайте, якою країною керуєте

Василь Кисельов просить взяти на лікування не тільки Тимошенко.

Регіонал відповів Меркель: не забувайте, якою країною керуєте
Фото: hrivna.info

Народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов заявляє, що в українському законодавстві немає механізмів, що дозволяють лікувати ув'язнених за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

"Можу припустити, що канцлер Німеччини Анґела Меркель забула, що країна, якою вона керує, називається ФРН, а не Україна. Інакше як можна пояснити її панібратське втручання у внутрішню політику нашої країни?" - сказав Кисельов.

Він також акцентував увагу на тому, що Меркель своїми заявами про перевезення Тимошенко за кордон для лікування фактично вимагає від українського керівництва неможливого і неприпустимого, а саме - порушити закон, застосувати вибірковий підхід у ставленні до всього лише однієї ув'язненої, навіть якщо це колишній прем'єр-міністр.

Ми, зі боку Німеччини, вже неодноразово надсилали лікарів і обстежували її. Лікарі вважають, що лікування можна якнайкраще провести в німецькій лікарні. Тому Міністерство закордонних справ Німеччини намагається про це домовитися, як і Канцелярія

— канцлер Німеччини Анґела Меркель

"Адже наше законодавство не передбачає лікування ув'язнених за кордоном", - підкреслив він.

Регіонал також додав, що особисто він готовий проголосувати за зміни до законодавства, які дозволяли б лікувати ув'язнених за кордоном, але "за умови, що Меркель візьме під опіку не тільки колишнього главу уряду, а ще 150 жінок - в'язнів Качанівської колонії - з такими самими проблемами, як у Тимошенко, і проведе їх лікування у клініці "Шаріте".

"Оскільки пасаж "Віддайте нам Тимошенко на лікування" лунає й далі, нам нічого не залишається, окрім як роз'яснювати німецькій стороні незаконність, а отже, й абсурдність їхніх пропозицій. Українські в'язні можуть отримувати медичну допомогу тільки в тому місці, де вони відбувають покарання", - підсумував він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Анґела Меркель хоче, щоб екс-прем'єра Юлію Тимошенко привезли на лікування до Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram