ГоловнаПолітика

Медведєв: ув'язнення Тимошенко кидає тінь на владу

Президент Росії дивується з приводу Юлії Тимошенко.

Медведєв: ув'язнення Тимошенко кидає тінь на владу
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що перебування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в харківській колонії викликає у Москви велике здивування.

Стенограма засідання опублікована на сайті Кремля.

"Щодо переслідування політичних супротивників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає", - сказав Медведєв.

"Можна ненавидіти одне одного, можна говорити все що завгодно в полемічному запалі і в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці опиняються учасники президентських перегонів, прямі суперники у політичному процесі, це щонайменше викликає величезне здивування навіть враховуючи наші багаті тоталітарні традиції", - підкреслив він.

Як відомо, екс-прем'єр заявила, що під час перевезення її до однієї з харківських лікарень працівники колонії начебто застосували до неї фізичне насильство.

Генпрокурор України Віктор Пшонка доручив здійснити перевірку за вказаними у заяві ув'язненої фактами. У пенітенціарній службі спростували факт побиття Тимошенко.

Омбудсмен Ніна Карпачова в середу особисто відвідала Тимошенко в колонії та підтвердила наявність тілесних ушкоджень, вимагаючи порушення справи і покарання винних, а також заявила, що таке поводження може бути кваліфіковане як катування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram