ГоловнаПолітика

Начальник колонії 3 години відбивав "нападки" нардепів від БЮТ

Б'ютівці нібито погрожували, матюкалися і тиснули на психіку.

Начальник колонії 3 години відбивав "нападки" нардепів від БЮТ
Начальник Качановской колонии Иван Первушкин

Начальник Качанівської колонії заявив, що сьогодні протягом трьох годин був змушений терпіти необґрунтовані нападки депутатів Верховної Ради від БЮТ, які вимагали пустити їх до Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби.

Наголошується, що 28 квітня в колонію прибуло 28 депутатів парламенту, проте список цих нардепів відомство чомусь включило і доньку Ю. Тимошенко Євгенія.

Дозвіл на зустріч із Тимошенко начальник колонії надав тільки нардепам Сергієві Власенку й Андрію Кожем'якіну, а також доньці екс-прем'єра Євгенії, які є офіційними захисниками у кримінальній справі.

"Іншим народним депутатам укотре роз'яснили юридичні підстави можливості отримання побачення з Ю.Тимошенко відповідно до внутрішнього розпорядку режимного об'єкта та законодавчих актів України", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначає відомство, протягом трьох годин начальник Качанівської колонії був змушений терпіти необґрунтовані нападки депутатів.

Згідно з доповідною начальника колонії, під час візиту 28 квітня окремі депутати Ради допускали стосовно нього погрози, вживали нецензурну лексику та жаргонні вирази, чинили психологічний тиск, деякі з них намагалися навіть вдатися до протизаконних дій.

У зв'язку з цим Пенітенціарна служба звертається до депутатів Ради, журналістів і громадськості з проханням не вносити дестабілізацію в роботу установ виконання покарань, не допускати погроз, "нецензурщини" і напруження в оперативній обстановці і Качанівської, і інших установ пенітенціарної системи.

Нагадаємо, 27 квітня Пенітенціарна служба звернулася до суду з вимогою зобов'язати депутатів Ради від фракції БЮТ-Б Сергія Власенка та Сергія Пашинського вибачитися перед відомством за образи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram