ГоловнаПолітика

Суд щодо ЄЕСУ розпочався без Тимошенко

Біля будівлі суду мітинги "за" і "проти" екс-прем'єра.

Суд щодо ЄЕСУ розпочався без Тимошенко
Фото: most-kharkov.info

Київський районний суд Харкова сьогодні почав розгляд по суті кримінальної справи щодо махінацій в ЄЕСУ стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Суддя Костянтин Садовський відкрив засідання о 10:00.

Як повідомляє кореспондент ІА "МІСТ-Харків", Ю. Тимошенко в суд не доправили "згідно із заявою підсудної, яка повідомила, що за станом здоров'я не може бути присутньою в суді".

У залі суду присутні представники держобвинувачення і захисники екс-прем'єра: народні депутати Сергій Власенко, Андрій Кожем'якін, адвокат Олександр Плахотнюк, - а також донька Юлії Тимошенко Євгенія. На засідання також прибули депутати від опозиції: віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, б'ютівці Андрій Шкіль, Володимир Філенко, Сергій Пашинський, Сергій Міщенко, Андрій Сенченко, лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк та інші.

Під будівлею Апеляційного суду Харківської області, де проходить засідання, цієї миті відбувається мітинг прихильників і опонентів Юлії Тимошенко загальною чисельністю близько трьох тисяч осіб.

До мітингу "простих харків'ян", які раніше пікетували Апеляційний суд із гаслами, спрямованими проти екс-прем'єра, приєднався Загальновійськовий союз України регіонала Олега Калашнікова. Усупереч рішенню суду, представники Загальновійськового союзу встановили на площі Руднєва потужну звукопідсилювальну апаратуру і розповідають про "злочини Юлії Тимошенко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram