ГоловнаПолітика

Поїздка Тимошенко до суду лишається нерозв'язаною

Екс-прем'єр затримує рішення комісії своєю відмовою.

Поїздка Тимошенко до суду лишається нерозв'язаною
Фото: www.volynpost.com

Комісія МОЗ не змогла встановити чи дозволяє стан здоров'я ес-прем'єра Юлії Тимошенко бути на судовому засіданні через її відмову від медичного огляду.

Про це заявила журналістам на території Качанівської жіночої виправної колонії №54 (Харків) перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

"Комісія позбавлена можливості зробити висновки про можливість її участі в судовому засіданні, і просить дати їй можливість повернутися до цього питання через 2 тижні", - сказала Моїсеєнко.

Вона також зазначила, що члени медкомісії відвідали Тимошенко у четвер ввечері, спілкувалися з нею, однак Тимошенко відмовилася від обстеження та огляду судмедексперта.

"Юлія Володимирівна була дуже контактна, в доброму настрої, сиділа за столом", - сказала Моїсеєнко.

Вона додала, що вранці Тимошенко відвідав представник колонії і запропонував їй ще раз пройти обстеження, проте вона також відмовилася.

Відмови Тимошенко підтверджені її письмовими заявами.

Відповідаючи на питання про причини визначення терміну в два тижні, Моїсеєнко зазначила, що немає сенсу щодня ставити Тимошенко одне і те саме питання. Вона також зазначила, що сам акт про неможливість дати висновок склали за 10 хвилин до початку брифінгу та направлять до Державної пенітенціарної служби та до суду.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Власенко заявив про застосування фізичної сили до Тимошенко під час транспортування до лікарні 20 квітня. Державна пенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко і погрожує її захисту судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram