ГоловнаПолітика

У Ющенка відібрали землю

На Андріївському узвозі планували будувати п'ятиповерховий будинок із рестораном.

У Ющенка відібрали землю
Фото: Макс Левин

Депутати Київради скасували відведення землі на Андріївському узвозі, 33/6 для фірми "Сула", за якою стоїть брат екс-президента Віктора Ющенка Петро.

За адресою Андріївський узвіз, 33/6 планували зводити п'ятиповерховий будинок із рестораном і магазинами. Петро Ющенко відмовився коментувати ситуацію, але перед тим його помічники стверджували, що все заплановане вони почнуть будувати найближчим часом, пише газета "Сегодня".

"Історичної бруківки на Андріївському не було - її вивезли ще у 80-ті, коли реставрували сам узвіз", - заявив начальник Головного управління капітального будівництва Сергій Данилович. Тепер будівельники знову замінять камінь: цього разу на рваний граніт.

Нагадаємо, деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що історичний камінь збираються замінити на сучасний. Також з узвозу вивезуть 1,5-метровий шар глини - синього, зеленого та червоного кольорів. Це потрібно для облаштування нової дренажної системи. Замість неї покладуть спеціальну "подушку": 20 см піску, 25 см піску зі щебенем і 25 см худого бетону. І вже потім на нього кластимуть камінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram