ГоловнаПолітика

Росію насторожує поведінка України

Ратифікація угоди про ЗВТ затягується.

Росію насторожує поведінка України
Фото: nr2.ru

Спікера Ради федерації Росії Валентину Матвієнко турбує те, що Україна не поспішає ратифікувати угоду про ЗВТ у рамках СНД.

"Лише в Білорусі зараз триває процес реальної підготовки до ратифікації угоди. Україна пригальмувала, хоча була домовленість про синхронізацію ратифікацій. Інші держави теж наразі зволікають. Це насторожує", - сказала Матвієнко.

Вона підкреслила, що треба зрозуміти причини і визначити заходи, щоб ратифікувати цю угоду в повному обсязі.

За словами спікера, міжнародний комітет Ради федерації моніторить перебіг виконання внутрішньодержавних процедур щодо ратифікації цієї угоди.

Матвієнко з прикрістю констатувала, що тільки Росія вповні виконала всі внутрішньодержавні процедури і ратифікувала цю угоду.

"Завдання, звичайно ж, виконавчих органів СНД і Міжпарламентської асамблеї СНД працювати над цим питанням, аби все-таки з'ясувати причини гальмування ратифікації цієї угоди і сприяти прискоренню цих процедур. Думаю, потрібно не просто спостерігати і констатувати, а треба предметно працювати над цим", - сказала В. Матвієнко.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі (Росія) прем'єр-міністри країн-членів СНД підписали угоду про створення зони вільної торгівлі. Договір про ЗВТ підписали Росія, Україна, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Молдова і Киргизстан. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. Разом із тим, було заявлено, що ці країни планують долучитися до нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram