ГоловнаПолітика

Посол Німеччини: ми не дозволимо мати нас за дурнів

Німеччина закликає Україну розслідувати, що сталося під час транспортування Тимошенко до лікарні.

Посол Німеччини: ми не дозволимо мати нас за дурнів
Фото: Макс Левин

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот вважає, що не можна не зважати на те, що відбувається навколо Тимошенко та інших засуджених колишніх членів уряду.

Гаймзьот зазначив, що Німеччина з розумінням ставиться до того, що Україна є країною, де відбувається трансформація, і визнає, що в багатьох сферах докладають великих зусиль, аби модернізувати державну владу.

"Але ми не дозволимо мати нас за дурнів. У цій ситуації українській владі треба з'ясувати, що сталося під час примусового транспортування пані Тимошенко до лікарні. Не можна, щоб ті звинувачення, які прозвучали, не були розслідувані", - заявив посол.

За його словами, Німеччина очікує від України як члена Ради Європи та учасника Європейської конвенції з прав людини вичерпного з'ясування обставин цього інциденту.

Щодо візитів німецьких лікарів до України, то посол не виключив, що вони відбуватимуться й у майбутньому.

"Я не виключаю, що будуть й інші візити німецьких лікарів, оскільки проблема зі здоров'ям пані Тимошенко не вирішена, скоріше навпаки – вона загострилась. На жаль, українська сторона протягом багатьох місяців применшувала тяжкість стану здоров'я пацієнтки", - сказав дипломат.

Раніше влада України неодноразово заявляла, що лікувати ув'язненого за кордоном не дозволяє українське законодавство.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що українська влада ризикує ізолюватися від Європи.

Як відомо, в Європі та США засудили політичні переслідування, які ще тривають, а також побиття Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram