ГоловнаПолітика

​Стець екстрено скликає комітет зі свободи слова

Депутат заявляє про порушення прав людини.

​Стець екстрено скликає комітет зі свободи слова
Фото: molbuk.ua

Голова Комітету ВР з питань свободи слова Юрій Стець скликає екстрене засідання профільного комітету через недопускання журналістів у Верховну Раду.

Про це він сказав у коментарі.

"Це порушення конституційного права людини на отримання інформації, тут не тільки порушено закон про інформацію, не тільки перешкоджання журналістській діяльності за 171-ю статтею, тут порушення прав людини", - сказав він, зазначивши, що для тих, хто приймав рішення про обмеження прав журналістів, можуть бути правові наслідки.

"Що б не відбувалося у Верховній Раді - журналісти мають право прийти і виконувати свою роботу", - наголосив голова комітету.

Він розповів, що звертався до голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою пустити журналістів у ложу преси парламенту.

Стець також вирішив скликати екстрене засідання комітету через події у ВР. "Зараз я видзвонював депутатів, які входять до комітету, щоб вони зібралися в кулуарах для проведення екстреного засідання комітету, тому що це випадок, якого я не пам'ятаю за часів незалежності України", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні журналісти прийшли в парламент і не потрапили в ложу преси на свої робочі місця.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що допуск журналістів у ложу преси заборонено у зв'язку зі зверненням лідерів трьох фракцій і групи, які входять до складу більшості.

У зверненні не було вказано жодної законодавчої норми, яка обґрунтовувала б їхнє прохання не допускати журналістів у ложу преси.

Зараз журналістів уже допустили в ложу преси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram