ГоловнаПолітика

Журналісти довели фальшивість "відео з Тимошенко"

Підробку відео з "поцілунком Тимошенко й Власенка" розпізнали завдяки сонцю.

Скандальний відеоролик, у якому знято нібито Юлію Тимошенко, визнали підробкою.

Видання "Аргумент" вказує на невідповідність зазначеного часу запису і сонячного освітлення "камери" з погодними умовами в Києві.

Ролик під заголовком "Тимошенко відео", нагадаємо, було викладено на YouTube 24 квітня. На записі знято приміщення, схоже на камеру, в якому перебуває жінка, схожа на Юлію Тимошенко. Ближче до кінця ролика у приміщенні з'являється людина, схожа на адвоката Тимошенко Сергія Власенка. Чоловік і жінка спілкуються, а у фіналі ролика цілуються.

На кадрі вказано дату (15 грудня 2011 року) і час зйомки (12:50). У середині грудня, нагадаємо, Тимошенко перебувала в Лук'янівському СІЗО в Києві (в харківську колонію, де вона перебуває зараз, її перевели напередодні Нового року).

"Аргумент" звертає увагу на те, що у вікно камери яскраво світить сонце.

Фото: http://argumentua.com

При цьому журналісти зазначають, що в Києві того дня і тієї пори було похмуро. На підтвердження вони наводять прогноз погоди на 15 грудня, а також фотографію з місця ДТП у Києві, що сталася того дня (знімок зроблено приблизно о тій самій порі, що й зазначено на відеоролику). Фото з похмурим небом опублікувало видання "Багнет".

Фото: www.bagnet.org

У партії "Батьківщина" вже назвали відео фальшивкою. Адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко зазначив, що бачив "кращі підробки про себе". У партії вважають, що мета цього викиду в тому, щоб відвернути увагу громадськості від історії з побиттям Тимошенко в колонії.

У Державній пенітенціарній службі України, зі свого боку, стверджують, що запис справжній. При цьому в ДПтС не змогли пояснити, як відео (якщо його дійсно зняли в камері Тимошенко) потрапило в Інтернет. У зв'язку з появою скандального запису прокуратура пообіцяла провести перевірку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram