ГоловнаПолітика

Пшонка вирішив утрутитися в ситуацію з побиттям Тимошенко

Доручення генпрокурор дав іще два дні тому.

Пшонка вирішив утрутитися в ситуацію з побиттям Тимошенко

Генпрокурор Віктор Пшонка два дні тому доручив перевірити заяву Юлії Тимошенко про завдання їй тілесних ушкоджень.

"23 квітня 2012 року Генеральний прокурор України Віктор Пшонка скерував прокурору Харківської області Геннадію Тюріну доручення про проведення дослідчої перевірки в порядку, передбаченому статтею 97 Кримінально-процесуального кодексу України за заявою засудженої Юлії Тимошенко щодо незаконних, на її думку, дій посадових осіб Качанівської ВК №54, пов'язаних з її перевезенням 20 квітня 2012 року для проходження обстеження і реабілітаційних процедур у клінічну лікарню №5 "Укрзалізниці", - сказано в повідомленні.

У дорученні також йдеться про необхідність проведення ґрунтовної перевірки доводів засудженої про застосування до неї службовими особами колонії методів фізичного впливу.

"За результатами перевірки прокуратура Харківської області у встановлений законом термін ухвалить відповідне процесуальне рішення. Перебіг перевірки перебуває на контролі Генеральної прокуратури України", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що вчора прокуратура Харківської області вже повідомила про відмову Юлії Тимошенко в порушенні кримінальної справи за результатами перевірки її заяви про побиття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram