ГоловнаПолітика

Європарламентарій просить Тимошенко припинити голодування

Екс-прем'єр не повинна наражати на небезпеку своє життя, адже це на користь Януковичу.

Європарламентарій просить Тимошенко припинити голодування
Юлия Тимошенко и Эльмар Брок
Фото: http://eastbook.eu

Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок (ЄНП) просить Юлію Тимошенко відмовитися від голодування.

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Хотів би попросити пані Тимошенко не голодувати. Ми підтримуємо її всіма можливими способами, але вона не повинна наражати на небезпеку своє життя. Адже це тільки на користь Януковичу", - сказав євродепутат.

Брок уточнив, що Німеччина може підтримати Тимошенко, залучивши лікарів клініки "Шаріте", а також поліпшивши політичні умови для України.

Брок переконаний, що, засудивши Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, Георгія Філіпчука, а також процесом над Валерієм Іващенком "влада просто нейтралізує своїх політичних суперників, щоб не допустити їх до виборів, оскільки є страх щодо власної політичної непопулярності".

Брок також не відкидає, що "в разі погіршення ситуації будуть обмірковувати санкції проти людей з уряду та зі сфери юстиції, відповідальних за такі вироки і такі умови утримання за ґратами".

"Є можливість натиснути у сфері візових питань і грошових переказів. Я цього не відкидаю", - додав він.

Нагадаємо, Брок також заявив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом усе менш імовірне через дії Президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram