ГоловнаПолітика

Б'ютівці тримають облогу Ради

Опозиція чергувала в сесійній залі всю ніч.

Б'ютівці тримають облогу Ради
Фото: Макс Левин

Депутати від опозиції далі блокують входи до зали Верховної Ради України, вимагаючи розслідувати інцидент із побиттям екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Віктор Уколов.

Уколов зазначив, що на 8:00 в парламенті перебувало близько 20 депутатів від БЮТ, "Фронту Змін" і "Народної Самооборони". "Заблоковано двері до зали Верховної Ради. На трибуні висить плакат із написом "Янукович, не вбивай Юлю!". Поки ми не дозволимо, Рада не зможе розпочати свою роботу", - підкреслив Уколов.

За словами б'ютівця,

опозиція вимагає розслідувати інцидент з екс-прем'єром, про який стало відомо вчора. "Ми вимагаємо, щоб генеральний прокурор, голова пенітенціарної служби, начальник Качанівської колонії прибули в парламент, щоби з'ясувати, хто відповідатиме за інцидент з побиттям Юлії Тимошенко".

Як відомо, депутати від

БЮТ заблокували Верховну Раду у вівторок, 24 квітня, після того як оприлюднили заяву про побиття конвоєм екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час примусового перевезення з Качанівської колонії в лікарню.

БЮТ вимагає звіту генерального прокурора і голови пенітенціарної служби. Також вони вимагають, щоб до Тимошенко допустили депутатів не тільки з опозиції, а й більшості.

Опозиція блокує Раду
Фото: Фото зі сторінки Сочки у Фейсбуку
Опозиція блокує Раду

Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" заявили, що готові залишитися в парламенті на "нічне чергування", якщо їхніх вимог не виконають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram