ГоловнаПолітика

Б'ютівці мають намір продовжувати блокування трибуни

Вимагають у Пшонки пустити їх до Тимошенко

Б'ютівці мають намір продовжувати блокування трибуни
Фото: Макс Левин

Члени фракції БЮТ-Батьківщина мають намір блокувати парламентську трибуну, доки до Юлії Тимошенко в Качанівську колонію не допустять народних депутатів.

Про це повідомив лідер фракції Андрій Кожем'якін, інформує прес-служба "Батьківщини".

За його словами, під час погоджувальної ради представники провладних фракцій відмовилися підтримати вимогу опозиції.

Також Кожем'якін заявив, що фракції БЮТ-Б і НУ-НС підписали спільну заяву до генерального прокурора з вимогою забезпечити допуск депутатів у Качанівську колонію.

При цьому опозиція пропонує голові комітету ВР із питань охорони здоров'я Бахтеєвій також відвідати Тимошенко, щоб особисто переконатися, що до неї застосовували фізичну силу.

Крім того, опозиція наполягає на звіті Пшонки в Раді щодо можливого побиття Тимошенко під час її перевезення з колонії в лікарню.

Нагадаємо, під час ранкового пленарного засідання ВР депутати від БЮТ-Б заблокували трибуну, вимагаючи, щоби до парламенту прийшли генпрокурор і голова ГПтС і пояснили факт побиття Тимошенко конвоєм. Б'ютівці мають намір блокувати роботу Ради до виконання їхніх вимог.

За словами захисника Сергія Власенка, Тимошенко ще 20 квітня оголосила голодування на знак протесту проти політичної ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram