ГоловнаПолітика

Посольство США розбереться з побиттям Тимошенко

Посол украй розчарований українським правосуддям

Посольство США розбереться з побиттям Тимошенко
Фото: zn.ua

Посольство США в Україні має намір з'ясувати ситуацію з побиттям екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це заявив сьогодні посол США в Україні Джон Теффт під час лекції студентам Дніпропетровського національного університету.

"Ми дуже серйозно ставимося до всієї інформації про цю справу. Ми обов'язково постараємося розібратися. Ми дуже-дуже серйозно ставимося до справи Ю. Тимошенко, і сподіваємося, що це виборче судове виробництво буде припинено", - сказав він.

Відповідаючи на запитання студентів про санкції щодо України у зв'язку з політичними переслідуваннями лідерів опозиції, посол США нагадав, що на найвищому рівні лідери і його країни, і європейських країн, вели розмову з Президентом України Віктором Януковичем про переслідування політичних опонентів.

"Існує серйозна стурбованість і розчарування тим, що тривають ці переслідування. Але говорити про якісь рішення або санкції я не можу. Такого рішення немає", - сказав посол США

. Він також зауважив, що до України приїдуть спостерігачами і представники США, і європейських держав. Посол сказав, що триватиме співпраця з ОБСЄ, а українським спостерігачам буде надано підтримку, зокрема громадянській мережі "Опора", яка веде моніторинг.

Водночас дипломат сказав, що ні кількість спостерігачів, ані місця, куди вони поїдуть, поки не визначено. Відповідаючи на прохання із залу про те, щоб саме в центральні частини України приїхало якомога більше спостерігачів, посол зазначив: таке прохання не одиничне, про це говорять багато представників центральної України

.

Нагадаємо, сьогодні було поширено заяву Тимошенко про застосування до неї фізичної сили під час транспортування в лікарню 20 квітня. Повідомляли також, що Юлія Тимошенко оголосила голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram