ГоловнаПолітика

Піскун закрив справу проти Тимошенко через тиск ситуації

"Ми не стверджували, що Тимошенко не винувата".

Піскун закрив справу проти Тимошенко через тиск ситуації
Фото: podrobnosti.ua

Колишній генеральний прокурор Святослав Піскун, а нині депутат від Партії регіонів пояснив своє рішення припинити кримінальне переслідування Юлії Тимошенко у справі ЄЕСУ "певним тиском ситуації".

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Піскун прокоментував заяву про те, що рішення про закриття справи проти Тимошенко він ухвалив під тиском.

"Певний тиск створювала сама ситуація. 2005 року помаранчева команда прийшла до влади, Тимошенко стала прем'єр-міністром, і розслідування цієї справи стало недоцільним. Якщо до цього не змогли зібрати достатньо доказів, за дев'ять років, то збирати їх, коли Ющенко був президентом , а Тимошенко - прем'єр-міністром, було б просто неможливо. Після того як я пішов із ГПУ 2005 року, інші генпрокурори і співробітники прокуратури протягом семи років мали можливість і поглянути на цю справу, і скасувати постанову, і розслідувати її" , - сказав він.

"Я цієї справи не припиняв. Це була ініціатива слідства. Я погодився з ухваленим рішенням і поставив свій підпис. Мотивація була дуже простою. Я відкрито про це сказав тоді на прес-конференції: дев'ять років слідство прокуратури розслідувало цю справу, і за ці дев'ять років ми не знайшли підстав для скерування справи до суду. Ми не стверджували, що Тимошенко не винувата. Тому було ухвалено таке рішення. Нинішній генеральний прокурор повважав по-іншому: що він зможе розслідувати і скерувати цю справу до суду. Це його право", - додав він.

Піскун вважає, що притягувати його до відповідальності нема за що.

"Абсолютно жодних законних підстав для того, щоб порушувати кримінальні справи щодо осіб, які ухвалили процесуальне рішення, немає. Тисячі кримінальних справ спочатку закривають, а потім відкривають, скеровують до суду. Я вважаю, що ми не вийшли за рамки закону, ухвалюючи постанову про закриття справи", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram