ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає терміново оприлюднити список кандидатів опозиції на виборах

Жоден зрадник чи пристосуванець не повинен цього разу пройти в парламент за списками опозиції.

Тимошенко вимагає терміново оприлюднити список кандидатів опозиції на виборах
Фото: http://vidomosti-ua.com

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наполягає на попередній, ще до літа, публікації опозицією списку кандидатів у народні депутати.

Про це Тимошенко розповіла з Качанівської колонії в інтерв'ю

ZN.UA.

Екс-прем'єр повідомила, що спільного партійного списку кандидатів у народні депутати від опозиції досі не оприлюднено з однієї причини: його ще немає, оскільки об'єднання ще не завершено.

"Але за будь-яких обставин я буду наполягати на оприлюдненні списків, на громадському обговоренні кандидатів із правом вибраковувати тих, хто заслуговує на це", - запевнила Тимошенко.

"Мені здається, що сьогодні ми, політики, вже не маємо права брати одноосібну відповідальність за якість мажоритарних і партійних списків. Бо це не наша власність. Це - право людей, які про це навіть не знають", - наголосила екс-прем'єр.

"Саме тому сьогодні я наполягаю, щоб опозиція відкрила списки для громадського обговорення та коригування. Але не після затвердження списків на з'їздах, а ще до літа, щоб українська громада змогла публічно всіх нас оцінити, дати поради", - заявила вона.

На думку Тимошенко, опозиційні кандидати в депутати повинні прилюдно присягнути суспільству, яке делегувало їх.

"Жоден зрадник чи пристосуванець не повинен цього разу пройти в парламент за списками опозиції", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, "Батьківщина" вирішила сформувати з іншими опозиційними політичними силами єдині партійний і мажоритарний списки кандидатів у

депутати Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram